Kvalitet och design i svensktillverkade kök

På Värmlandskök är valfrihet viktigt!

Som kund ska du själv kunna välja både hur mycket du vill förändra och hur du vill att ditt nya kök ska se ut.

I våra Small, Medium och Large-upplägg tar du själv ställning till omfattningen av förändringen. Är du nöjd med planering och placering i ditt nuvarande kök kan ett byte av luckor och bänkskivor göra underverk. Vill du istället skapa något helt nytt kan vi tillsammans med våra tillverkare erbjuda alla möjligheter.

Hos oss finner du exklusiva, prisvärda kök från klassiska svenska kökstillverkare som Strömsdalkök och Bomankök. Leverantörer som varit med länge och erbjuder kökslösningar med en design och funktionalitet som slår det mesta.

Programmet fullbordas av smarta lösningar för inredning, upphängning och belysning samt av måttanpassade bänkskivor i en rad olika material.

VARFÖR KÖK I MASSIVT TRÄ?

Massivt trä är ett härligt naturmaterial. Det är inte fyllt med tillsatser av farliga limmer och bindemedel. Det åldras vackert och skador och slitage som uppstår genom åren går lätt att laga, återställa eller leva med. En köksinredning i massivt trä håller i flera generationer och gör det till en både miljövänlig och långsiktigt hållbar lösning. Att öppna ett skåp eller en låda i massivt trä ger en speciell känsla. Det luktar gott och är vackert att titta på. Våra kök innehåller inga konstiga biprodukter det tycker vi känns bra.

När du väljer en köksinredning i massivt trä måste du vara medveten om att trä är ett levande material. Det påverkas av yttre betingelser såsom fukt och torka. Det är därför viktigt att försöka hålla en jämn fuktighet i rummet. Är huset nybyggt eller större renoveringsarbeten utförda måste luftfuktigheten vara någorlunda återställd innan köket monteras. Massivt trä rör sig med årstiderna. Söker du perfektion och små materialtoleranser måste du tänka en extra gång på om ett kök i massivt trä är något för dig.

 

År 1928 grundade Eskil Svensson Strömsdal Snickeri. Då som nu gjordes alla uppdrag med största omsorg men med den lilla skillnaden att alla snickeriarbeten skedde hemma hos kund. 30 år senare blev Strömsdal bland de första i Sverige att börja tillverka alla beställningar i snickeriet för att därefter leverera och montera produkterna på plats hos kund. Kunskap i generationer direkt från skogarna i Sjuhärad, Västergötland.

stromsdalkok.se

Med mer än 80 års erfarenhet av träbearbetning tillverkar Bomankök allt ifrån dekorativa utbytesluckor till kompletta måttanpassade kök. Stort hantverkskunnande kombineras med ny tillverkningsteknik fram till snickerier av en kvalitet som motsvarar alla krav. Bomankök är idag en modern träindustri där ny teknik kompletterar hantverkskunnandet. Kökssnickerier som håller högsta kvalitet och måttanpassas efter kundens önskemål. Vi tillverkar allt ifrån utbytesluckor till kompletta kök. Det breda urvalet av skåp levereras alltid monterade. 

bomankok.se

Small

Small

Byt luckor i befintliga stommar och få känslan av ett nytt kök.

Medium

Medium

Förnya ert kök med nya luckor, bänkskivor och lådinsatser.

Large

Large

Förverkliga era drömmar med ett helt nytt kök.

Tips & råd

Underlag

Inför vårt första möte är det bra om ni samlar underlag kring t.ex ventilation och rördragning som kan vara till nytta vid bedömningen av ert nya kök.

Budget

Fundera gärna på budgeten för ert köksprojekt. Vi kan på så vis skapa oss en bild av vilka alternativ som bäst motsvarar era önskemål.

Färger och material

Inredning är alltid en fråga om tycke och smak. Vi är därför mycket intresserade av era preferenser vad gäller färger, träslag och andra material.